Klinikken råder over en ultralydsscanner med høj kapacitet. Dette giver mulighed for scanning med stor detaljeringsgrad af eksempelvis sener, knæledsmenisk, knogleoverflader, ryg- og bækkenregioner. Det er yderligere muligt at scanne hjerte med mulighed for afsløring af nedsat hjerteklapsfunktion samt bughule organer af eksempelvis føl med kolik, hvor rektalundersøgelse ikke er mulig.

Ved seneskader er senescanning den eneste måde at lave en vurdering af skadens udbredelse og betydning. Det anbefales at scanne alle heste med hævelse omkring sener, selvom hestene ikke forekommer halt, da hævelsen kan være det første symptom på en overbelastet sene. Ved en sådan undersøgelse kan alle sener og ledbånd vurderes, og det optimale genoptræningsprogram iværksættes.

På samme måde er det muligt at scanne ledbånd, ledoverflader og lednære strukturer som eksempelvis knæleddets brusk, ledbånd og menisk.

Dele af halsens og ryggens strukturer kan scannes, hvor strukturer som fx. facetled, ryggens lange senebånd, korsled kan vurderes.

Hjertescanning
Hjertescanning
Hjertescanning med colorflow
Hjertescanning med colorflow
Senescanning
Senescanning 
Scanning af tyndtarm
Scanning af tyndtarme
Scanning af ryggens facetled
Scanning af ryggens facetled
Scanning af knæled (menisk)Scanning af knæled (menisk)

Ansager Hestehospital ApS

Gartnerhaven 5,
6823 Ansager
Tlf. +45 75 29 70 66
post@ansagerhestehospital.dk

 

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev
ISO